Wie ik ben

Hoe doen die vrouwen dat toch in hemelsnaam? Op een vroege zondagochtend met mijn vertrouwde boterham op schoot stond ik oog in oog met de prachtige Ama vrouwen. Ik keek naar een documentaire over Japanse parelduiksters die hun hele leven hebben gewijd aan de zee. Volledig op eigen kracht duiken ze de weergaloze diepte in en tasten ze de bodem van de oceaan af op zoek naar abalonen. Er verschijnt een brede glimlach in hun ogen wanneer er in een opgedoken schelp een prachtige parel huist.

Verbinding
Opgegroeid in een kleine vissersgemeenschap zijn deze parelduiksters bewust van wie ze zijn. Ze staan in verbinding met zichzelf en met elkaar terwijl ze in harmonie leven met de zee. Dat intrigeert mij. En daar zit volgens mij nu juist de essentie van het reflectieve schrijven in.

In reflectief schrijven maak je de verbinding met jezelf. Zonder oordelen je pen over het papier laten vloeien en er alleen zijn. Wat beweegt jou op dit moment? Als je alle opsmuk en tierelantijnen weglaat wie ben je dan? Wanneer je in harmonie bent met jezelf ontvang je met een open blik de wereld om je heen. Deze boodschap draag ik graag uit.

Schrijven…
is voor mij net zoiets als ademhalen. Ik kan niet zonder. Er gaat bij mij geen dag voorbij zonder mijn pen aan te raken. Ik ben iemand van woorden en beelden en wanneer die twee elkaar vinden op papier voelt dat als liefde op het eerste gezicht. Inspiratie haal ik vooral uit de natuur, wandelen, reizen, cultuur, christelijke spiritualiteit en uit de psychologie. Als afgestudeerd Japanoloog heb ik een speciale voorliefde voor Japan. Ook lees ik graag over vrouwenheiligen en hedendaagse heldinnen. Ik ben altijd op zoek naar verdieping. Zowel in mijn vrije tijd als voor opdrachten. Ik schrijf en redigeer teksten en ik vorm woorden en beelden graag om tot een effectieve boodschap voor non-profits. Al mijn schrijven is een weerspiegeling van mijn ervaringen en inzichten.

"Je kunt creativiteit niet uitputten,
hoe meer je ervan gebruikt hoe meer je hebt".
Maya Angelou

Ik wens je een avontuurlijke schrijfreis!

Imelda

About